Recensioner av Dans makaber

Sedan utgivningen i november har Dans makaber nu hunnit få ett litet antal recensioner. (Utdrag finns även samlade här.)

I en recension i tidningen Ergo skriver Nadja Gollbo bland annat:

”… med en taktfast rytm i språket, i en sotad värld i gotisk stil med råkor som flyger med brutna vingar, skelett begravda djupt i tung jord och mörka vatten som dränker den som inte längre orkar simma.”

”Det glittrar och skär, skapar mättade bilder och skvallrar om en omsorgsfullhet och kreativitet hos Jonasson som vi förhoppningsvis får se mer av.”

 

I en recension i tidskriften Opulens skriver Bo Bjelvehammar:

”Att lämna ut en så svår berättelse, är ett sätt att betvinga demoner, ett verktyg för att slippa se sjukrummen och istället skriva och vara med orden, som man älskar. En motvikt, en balansering. För en stund lämna behandlingsrum och journalanteckningar. Dessutom brotta ner den svåra känslan, att mitt i livet se dödens närvaro men inte delta i dödsdansen.”

”Det utvecklade bildspråket och den starka särprägeln i ordbygget är dikternas styrka”

 

Johan Kronquist/depressive_realism om Dans makaber:

”För visst kan det kanske hyvlas och putsas till lite här och där, men som helhet vinner Dans makaber mig fullständigt med sin innerlighet, bittra erfarenhet och språkliga klurighet. Och det är väl det minsta man kan begära av en lyrikdebut.”

Hela recensionen finns att läsa här.