En mörk fantastikroman i en söndertrasad, postapokalyptisk värld

I Vindmeld drog flagellanter i blodiga led längs gatorna i den allt tommare staden för att blidka försynen, med änglamasker av stål för ansiktet i hopp om att lura angriparna. Döden har redan varit här. Bara de vansinniga kvar.

I en avlägsen framtid har en värld som kanske en gång var jorden intagits av en främmande livsform med förmåga att omskapa människor till sin avbild. En person på vars lott det fallit att genomgå denna fysiska förändring och mentala utplåning är Lenkas, som näst intill har förlikat sig med att förlora sin personlighet och tankeförmåga och uppgå i Konglomeratet, den främmande organismens kollektiva medvetande.

Men allt förändras när hon i en dunkel vinkällare får se Varic, av de könlösa eldoniterna. Plötsligt får Lenkas tillbaka livslusten, men hennes kropp är redan obevekligt stadd i förvandling och hennes dagar som människa är räknade. Eller kan det finnas en utväg genom shamanism och blodsmagi?

Undrentide förlag, ISBN: 978-91-981387-8-8
Charlotta Jonasson, 2015

Omslagsdesign: Elin Holmerin

Presentation på förlagets hemsida.